Nyheter

2017

25 april
Premiären avklarad i en turnévecka fylld av jazziga, folkmusikaliska och oväntade klanger tillsammans med Jan Levander, Magnus Båge och kompband!

2016

5 dec
Efter fantastiskt roliga konserter med BB Gospel Choir har AJ nu gjort den ena av två lika fantastiska konserter med Cantilenakören! Febern vandrar i hela kvartetten men spelar det gör vi med glädje!

20 nov
Archi laddar för julkorserter med två fina körer i Jämtland, först ut är fantastiska BB Gospel Choir! 2 konserter på 1:a advent, missa inte!

22 juni
…och därför skattar vi oss lyckliga som fått ett "ja" från Louise Olsson att ta över violauppgiften! Fr.o.m turnén förra veckan säger vi på riktigt: VÄLKOMMEN!

22 juni
Peter Roos gjorde ståtlig avslutning som kvartettens violast på 10-årsjubileumskonserten i januari. Tack och bock bästa Peter!! Vi hoppas att du vickar ibland!

13 juni
Archi repar för fullt ihop med Jan Levander, Magnus Båge, Svante Söderqvist och Tomas Nyqvist i projektet "Kristallen". Folkvisor i modernt jazzig tappning!

10 feb
Archi Jamt tackar alla som hjälpte till att göra en fantastiskt rolig Jubileumsfestkonsert 24 jan, och framförallt till den stora och glada publiken som firade med oss! Nu kör vi 10 år till!

2015

12 dec
Archi Jamt fyller ett decennium och tänker fira med besked! 24 januari är kvällen som bör bokas in i kalendern!

24 juni
Archi har vilat sen vårens konserter men har just invigt Frösödagarna och spelar strax på nästa festival nämligen Ovikenveckan. Fantastiskt roliga speltillfällen med fullsatta lokaler. Vi är taggade!

2014

4 mars
Under julen och våren har AJ vikarie för Annelie i form av eminenta Louise Olsson, och gör bl a en jazzturné i Jämtlands län med några av landets främsta jazzmusiker.

2013

5 juni
Archi laddar för sommarkonserter med klassiskt program, samt samarbete med Ale Möller i samband med Ovikenveckan!

2012

10 dec
Archi har i höst turnerat sträckan Kiruna-Sundsvall med "Elisa och fantasin": 28 föreställningar! 14 dec släpps Michael Michailoffs liveskiva "Live at home" där A J medverkar. Hett julklappstips!!

10 sep
Cykelturnén var en succé! Inget regn, bilar som tutade glatt på oss och framförallt 8 fantastiskt fina spelningar med rörande gensvar! Det gör vi om!

8 aug
Snart drar Archi Jamt ut på Cykelturné genom Bergs kommun i Jämtland! Håll utkik - det är stora chanser för spontana minikonserter utöver den officiella turnéplanen...

14 april
Just hemkomna efter en härlig repvecka i Budapest, med en Filmfestivalspelning som pricken över i:et! Katarinas cello döptes av flygvärdinnorna om till Mr Cello, och togs omhand på bästa sätt..

26 feb
Vi pustade ut en stund efter de 30 (!) fst med Östersundsrevyn i januari - TACK hela revygänget och all publik! - men nu väntar en vår med diverse nya roliga uppdrag och inte minst en Ungernresa!

2011

30 nov
Archi Jamt har äran att tillsammans med Patriks Combo sitta i Östersundsrevyns orkester 2012! Repetitionerna har satt igång och premiär är 5 jan, se www.ostersundsrevyn.com för all info!

26 nov
Peter Annelie och Katarina gläds idag stolta över vår primarie som blivit tilldelad Länstidningens Kulturpris 2011! Grattis bästa Bengt-Eric!

14 sep
...och utöver Elisa ska det bli spelningar med körer och popartister - samt ett stort projekt som väntar framåt årsskiftet och som ännu är hemligt....den som håller utkik blir varse under hösten!

14 sep
Archi Jamt har laddat under sommaren med några härliga spelningar i samekåtor och vid fjälltjärnar, inför en högintensiv höst! Närmast på tur står musikteatern ELISA, med omfattande Norrlandsturné...

25 april
"(...)Archi Jamt den bästa instrumentala uppbackning sångarna kunde önska sig." skrev LT 23/4 om Damkören Alma på Långfredagens konsert.

25 april
Sju påsk-konserter har spelats senaste veckan, bl a Pergolesis Stabat Mater samt Bach:s Johannespassion på liten besättning. Nu pustar Katarina och Annelie ut med minisemester i London!

2010

9 sep
Archi har en fullbokad period fram till jul, titta i spellistan var vi dyker upp, hoppas vi ses!

12 april
I maj bär det av till Tallinn för Archi, med Ovikens förnämliga kammarorkester! Därefter är sommaren strax här och då väntar en liten sommarturné, håll utkik.

24 jan
20 jan stod Archi för musiken då Drottningen, Mark Levengood m fl var i Östersund för att föreläsa om barnsexhandel och trafficking. En ära att spela på ett så viktigt konvent!

2009

30 nov
Den 27/11 var Johan Ederfors på SR Jämtland. Inslaget går att höra igen på webbradion.

30 nov
Johan Ederfors är aktuell med sin debutskiva där Archi Jamt är med på flera av spåren.

31 aug
Archi välkomnar Peters dotter Alice till världen, samt Louise Olsson som därför vickar för Peter under hösten!

2 juni
En vår full av roliga samarbeten är avklarad; vi har gjort Chess, vårkonserter med fina körer i länet samt spelat stråk-oktett. Nu planerar vi mot hösten och nya projekt!

18 maj
Archi Jamt var på på SR Jämtlands "Äntligen". Lyssna på webbradion!

15 maj
På måndag 18 maj kan du lyssna på Archi Jamt när de gästar Radio Jämtland P4 mellan 11 och 12! Både livemusik och inspelningar kvartetten gjort utlovas, samt en hel del trevligt prat!

26 feb
Under våren-09 samarbetar Archi Jamt med Ö–stersunds Orkesterförening samt en rad av länets körer i olika projekt. I höst väntar en turné bland Norrlands jazzklubbar med Leif Olsson & kompband!

6 jan
Äntligen är Annelie hemma igen efter att ha spelat musikal i Luleå hela hösten! Kvartetten planerar 2009 som bäst, och dealar med Ungern om en konsertresa i vår...

2008

30 juni
Archi Jamts primarie Bengt-Eric Norlén fick ta emot årets kulturpris från Per Stjernströms kulturstiftelse och Skogsägarna Norrskog!

7 april
Archi Jamt är aktuella som kompgrupp på kören Decibel´s cd \"Astrid\" med de fantastiska låtarna ur Astrid Lindgrens värld, arrangerade av Roger Rådström.

7 april
Under våren har Archi Jamt gjort tre studiojobb: Suzanne Michelle´s nya skiva (kommer i höst), ett jazzprojekt med saxofonisten Leif Olsson, samt stycken skrivna för Archi Jamt av Johan Ederfors.